lördag 27 mars 2021

It's alive!

Även om jag inte tagit så många bilder under skapandet så har det gjorts en del i alla fall. För att få liv i Lillbugattin så behövs ledningar. En snygg kabelstam skapades.
Men för att koppla el måste jag börja med ett schema för att inte behöva skicka samma signaler fram och tillbaka. Lampor, drivning med relä och så knappar för att styra det hela förstås.
Så, nu lyser det så fint. Då man måste vara rädd om strömmen blev det ett par egentillverkade lampor på 0,5W i de gamla tuttlamporna. Lagom belysning tycker jag själv.
Instrumentpanel ska de vara. Här är det en aluminum panel med skyddsplasten kvar. Den ska naturligtvis bli rosig av roterande stålborste senare. Start vred för att sätta igång och så en vippa för att sätta på lyset ska det vara. Naturligtvis med kontrollampor. Sen behöver man ju ha koll på hur mycket det är kvar i tanken. Ett instrument håller koll på batterispänningen.
 

1 kommentar:

Så har det hänt lite...

I julhelgen har det rullats plåt på det nya hjulet. Rulla och prova, jag köpte en krymp&sträck också som aldrig har fastnat på bild. Båd...