söndag 12 november 2023

Omstart med karossbyggnation


En ny kompis i garaget kan kanske väcka upp intresset igen. Det blev en lång paus i detta projekt, ett och ett halvt år har lillbugattin stått utan någon uppmärksamhet. Men nu så!

Första försöket var att bula ut de märken som hade tillkommit med träklubban och sandsäcken för att driva ut bakhörnen på karossen. Det visade sig att även detta att manövrera ett engelskt hjul kräver träning.. Tänka sig!
Nästa objekt blev att försöka sig på att att skapa huven. Jag är inte riktigt säker på om den kommer att få vara med ända till slutet eller om den räknas som provbit. Men det är en bra träning i alla fall.
Sidoplåtarna var lite enklare, men falsningen runt sittbrunnen hade varit ännu enklare med ett krymp/sträck verktyg. Nu fick det bli hammare och städ för att sträcka ut plåten. 

Jag gjorde en frontplåt men när jag tittar på originalet ska den inte täcka hela rambalkarna. Det blir nog en ny variant senare. 
Alla bitar görs övermått, senare ska de kapas ner och sen är frågan om det ska skruvas fast i trästommen med försänkta skruvar eller med kullrig skalle.. Det tål att tänkas på.

1 kommentar:

  1. Det tar sig även på Bugattin, kanske blir en replika i normalstorlek när lillen blir klar…? // Lennart

    SvaraRadera

Så har det hänt lite...

I julhelgen har det rullats plåt på det nya hjulet. Rulla och prova, jag köpte en krymp&sträck också som aldrig har fastnat på bild. Båd...